Sunday, February 24, 2013

Special February & Awaiting March!

A catchy title in English for your blog entry is just awesome and sounds "clever". But to write everything in English is... macam tak kenyang. Hahahaha.

Few years back, February has been always special. Tahun-tahun lepas, saya ber-febuari di Jakarta, kali pertama menjejak kaki ke Indonesia. Tahun ini, 2013, sebahagian Febuari saya di Pulau Pinang. Satu lagi perkara yang saya rasa Febuari ni istimewa sebab ramai keluarga dan kawan-kawan yang tarikh lahirnya bulan ini.

Flying Penang

It was my second time in Penang. My first experience was very short for i have to attend a job interview in USM Main Campus before i rushed back to USM Kubang Kerian next day for an anual healthy lifestyle symposium.

This time, 2 days for our meeting on walkability research and 2 days for exploring Penang. I love IIUM Gombak Campus but I think USM Minden Campus was not bad at all, for you have no reason to just stuck in your room and facebooking, blogging, twittering, myspacing, or whatever "galaxy-ing" alike all the day.

We went to Queensbay Mall & 1st Avenue for "jamu mata' je lah, no intention of shopping. I tried the 'real' Penang Laksa.


Laksa Penang at Penang Road Teo Chew Chendul


It was undeniably delicious but unfortunately my belly cant accept it because the gravy is too thick than I used to have, then my stomach blotted all the 4-hour way back to B-Suite. Yes, 4 hours.. you dont believe me?? Because after getting out of 1st Avenue, we caught a bus to Jetty, walked at Esplanade, taking pictures at Fort Cornwallis, MPPP building etc. From Esplanade we walked along Penang Road (is it?), Lebuh Chulia, Little India, and then had light dinner at Hameed Sup and walked back to 1st Avenue. (or maybe my list is not in correct sequence).




Want to count our steps?? 9000+. =) .Physically we are fatter than you, (lol) but we are walker, everywhere we go. And we encourage you to walk like us!.

When a Professor talked about love...

He (my boss & MSc supervisor) said, there's a type of love, so called "refrained love"whic he claimed to last longer. It's when you love someone but you refrain your feeling and do not show any excited verbal or action to your loved one. I said it's something necessary in Islam if you are not yet married, but i thought he was saying even if someone had married, he/she  could still practiced this. Then he talked about "menyintai tetapi tidak memiliki". I had no big interest on it. Senang cakap, takde jodoh la kan. When something can be straight forward, why need to be so phylosophical?.. Lalalala..

February Birthdays..

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat ulang tahun kepada keluarga dan kawan-kawan yang lahir bulan 2... Semoga Allah sentiasa bersama kalian, menambah keberkatan dalam setiap hari yang berbaki. Jom tambah amal!

1/2 - Che Dah
2/2 - K.Ilin
3/2 - Uncle man
6/2 - My dearest sister K.Ni.
12/2- Nawwarul Huda
15/2 - K.Teha
17/2- Dayah Nazri
22/2 - Ija ( Selamat Pengantin Baru Ija & Ilman)
23/2 - Fakhru, Izzah & Newborn of my 2nd cousin's, Hannah Khadeeja
24/2 - Husna Rusdi

list goes on.. maybe ada yg tertinggal, mohon maaf.


March is coming!

Kali pertama akan mengundi untuk pilihanraya. Memilih kerajaan yang kita percaya untuk membantu kita membentuk masa depan. Dan lebih dari itu, memberi mandat dan amanah untuk menjadi ketua khalifah yang perlu laksanakan perintah Tuhan. Memilih pemimpin bukan perkara main-main. Tanpa memihak kepada mana-mana parti, saya kira semua rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan keadilan setuju dengan apa dituntut dalam perhimpunan BERSIH, dan ini perlu diperingatkan.

 Bersihkan senarai undi
 Reformasi undi pos
 Dakwat kekal
Akses Media bebas dan adil
Bebas rasuah
tiada politik kotor
...
...

Sudah semak status anda? Sudah fikir baik-baik siapa pilihan anda? Bagi yang akan bertanding, ingatlah yang anda dapat selepas kemenangan adalah TANGGUNGJAWAB.. anda tanggung, dan anda akan jawab di hadapan Tuhan nanti. Ingat senang ke? Ada berani nak rasuah? Seleweng? Kalau guideline yang Rasulullah s.a.w yang anda ikut, saya dan jutaan ummat Islam bahkan bukan Islam juga pasti bersama-sama anda! Mudah-mudah kita ditunjukkan jalan olehNya untuk bagaimana menjadikan negara ini negara demokrasi yang menjunjung nilai-nilai murni. Mari kerja keras untuk mencapai negara "Sejahtera"!

2 comments:

  1. Assalamaualaikum sahabatku yg dirahmati Allah..keifahal? kte mengikuti perkembangan Sue dari jauh..suka baca pengalaman Sue,em siap dah travel bnyk tmpt, sgt jeless hehe..
    kte doakan Sue najah dunia akhirat and grab your RA's world wholeheartedly!

    Org Kulim ^^,

    ReplyDelete
  2. Rindunya kt Khaulah Azwar.. =) Ya Allah, limpahkan kebaikan dari pintu-pitu rahmatMu ke atas sahabatku ini dan keluarganya.. amin.

    ReplyDelete