Wednesday, December 24, 2008

Sampai UIA

21 Disember 2008

10 jam… Rekod paling lama aku drive tanpa bergilir-gilir dengan sesiapa..

Ala kulli hal, alhamdulillah kami akhirnya selamat sampai di UIA, jam 10.30mlm. Parking? Depan tangga je.. Mama papa pun alhamdulillah selamat sampai kt umah dah.

Penat, tapi hati mendesak untuk menulis peristiwa hari ini..

HUSM [1045]

“Awak ke bilik 10 untuk ambil darah. Kita nak check Rx factor dengan ANA.. Lepas tu awak pergi ambil tarikh untuk next appointment dan Xray.. Kita jumpa dalam dua minggu lagi..”

Apa sebenar punca kesakitan pada tapak kaki aku ni tak dapat dipastikan.. tengokla 2 minggu lagi. Next appointment kene ponteng kelas lagi. Anyway.. communication dengan doctor kali ni.. much better. Dapat doctor yang tahu communicate dengan patient very well. Yang periksa aku pagi td, kalau tak silap houseman, Dr Adzhar dengan pakar ortopedik, Dr. Rashidee.. if I not mistaken la.. And beberapa orang medical student USM yang tengah posting OTO.

Multiple joint pain.. Rheumatoid ke? Inflammation kat ligament ke? Mengundang perbincangan yang penuh dengan tekaan yang diorang sendiri pun tak pasti.. Aku? Lagi la tak pasti.. Biarlah.. Sakit mengampun dosa.

Aku menghela nafas panjang.. Esok first class, pukul 8.15 pg. Kelas Health Mgt dgan Dr. Norazlina…

Da pukul 2 pagi.. Hari ni 22 Dis, birthday Sab.. Sanah Helwah Sab..

1 comment:

  1. rajinnye akak tulis blog.. hee! nak gamba g pantai gelora..

    ReplyDelete